14 octombrie 2013 – Fenomenul Pungesti

Proclamatia de la Pungesti (19 octombrie 2013)

Noi, cetatenii care luptam impotriva fracturarii hidraulice, constituiti in Miscarea de Rezistenta, proclamam astazi PUNGESTIUL ZONA LIBERA DE FRACTURARE HIDRAULICA. Ne angajam sa continuam lupta noastra prin toate mijloacele pasnice si constitutionale pana cand in Parlamentul Romaniei se va adopta o lege de interzicere a fracturarii hidraulice.

Intrucat intreaga clasa politica s-a coalizat impotriva poporului este datoria noastra legitima de a organiza REZISTENTA in fata atacului fara precedent asupra populatiei Romaniei, in favoarea unor interese de grup ilegitime. Guvernantii au instrainat resursele catre companii care intentioneaza sa le exploateze prin metode contestate si chiar interzise de Uniunea Europeana. Mai mult, licentele de exploatare sunt secretizate si poporul nu cunoaste pretul pentru care am fost vanduti.

Uniunea Europeana trage un semnal de alarma asupra pericolului potential al fracturarii hidraulice in explorarea si exploatarea gazelor de sist si impune pentru prima data in lume realizarea unui Studiu de impact asupra sanatatii si mediului. Chemam alaturi de noi pe toti cei care gandesc si simt la fel, in spiritul reinstaurarii legalitatii si bunului simt in Romania.

Vointa comunitatii nu are nici o valoare, desi guvernarea se lauda cu legea descentralizarii. O antiteza care dovedeste tocmai faptul ca, prin legi neconstitutionale si anticetatenesti, se incearca eliminarea oricaror parghii ale societatii civile sau a cetateanului simplu de a se mai apara in cazul agresiunii statului. De aici, pasul pana la dictatura devine insesizabil. Crearea unei zone izolate si sechestrarea activistilor din Tabara de Rezistenta reprezinta un joc de un cinism fara limite, o tentativa de umilire a populatiei. Mesajul transmis astazi de clasa politica la unison este ca tara le apartine, nu mai este a cetatenilor si orice opozitie va fi zdrobita cu forta bruta a unor rataciti prin aceasta viata, persoane educate in spirit animalic, cu ura fata de concetateni, subordonati fara limita unor infractori ajunsi la conducerea structurilor statului. Exista numeroase filmari ale presei locale independente, nicio televiziune nu a avut curajul sa-si faca meseria si sa filmeze la fata locului. Presa romneasca este doar o unealta a manipularii ce usor se transforma in arma electorala.

2 Decembrie 2013: Romania s-a intors cu 23 de ani in urma cand presedintele tarii mu ltumea unor hoarde de securisti deghizati pentru ca au ucis lastarul democratiei. Astazi Romania isi retraieste o pagina neagra a istoriei recente, premierul Ponta multumeste unor hoarde inarmate de semianalfabeti investiti cu autoritatea statului pentru ca au batut batrani, femei si au retinut zeci de persoane intr-o confruntare in care pentru fiecare cetatean au fost trimisi 5 jandarmi. La Pungesti, constitutia a fost suspendata iar regimul totalitar a fost reinstaurat, spunea cineva.

Interventia de la Pungesti a avut loc ca urmare a ordinului direct primit de Ponta de la Washington in urma vizitei sale. Incalcarea legii de catre cei investiti cu autoritatea statului a devenit regula, abuzurile nu sunt niciodata cercetate, Parchetul Militar este institutia care acopera prin pasivitate ilegalitatile militarilor, pentru ca Jandarmeria este institutie militara.

Pungestiul a readus la lumina dimensiunea fricii, faptul ca traim intr-o iluzorie democratie, o democratie a circului, nu a gandirii, nu a dezvoltarii si progresului. Interzicerea acceslui presei in zona impusa de Jandarmerie si o firma private de securitate este elocvent si cine are cap sa inteleaga, intelege. Localnicii merg insotiti de jandarmi, copii sunt blocati sa mearga la scoala.

Sigur, pare o relatare desprinsa din film, dar la Pungesti – Vaslui – Romania – Uniunea Europeana, viata intrece cu mult filmul.

Lupta continua!