#asanusemaipoate

Momentul acela cand incepi faci ceva! Gen…

            Sanatate, educatie, dezvoltare, mediu, comert, cultura, etc. Avem atatea de facut impreuna si credem ca exista oameni priceputi si dornici sa se implice in rezolvarea problemelor din aceste domenii. Propunem o constructie alternativa la sistemul de legiferare si reglementare a vietii noastre, o platforma de provenienta civica fara orgoliile si interesele specifice politicianismului.

            Va solicitam pe toti cei care simtiti nevoia sa luati atitudine fata de carentele politice actuale sa participati activ la redresarea societatii noastre pentru recuperarea demnitatii, decentei si a bucuriei de a trai. Putem realiza aceste lucruri fara sa urmam o cariera politica, prin dezbateri intre oameni competenti si propuneri legislative adecvate timpului si spatiului contemporan. Suntem convinsi ca un numar mare de cetateni, prin solidaritate si efort conjugat, pot impune legi si reguli noi prin care sa produca schimbari majore in bine.

            Experienta ne arata ca si cele mai bune intentii si masuri pot fi denaturate ori sabotate sistemic de grupuri de interese. De aceea structura organizatiei noastre are o componenta destinata elaborarii unui program de masuri pentru redresarea situatiei actuale dublata de o directie consacrata aplicarii acestor masuri prin actiune civica si politica.

            E momentul sa ne intoarcem ACASA!

Acest proiect nu a putut fi pus in aplicare la alegrile locale din 2016, Tribunalul Bucuresti a tergiversat peste masura acordarea personalitatii juridice si apoi comunicaea unui extras din registrul partidelor pentru a finaliza dobandirea actelor necesare functionarii. Astfel, nici la alegerile parlamentare din 2016 acest vehicul electoral nu a putut fi pus la dispozitia cetatenilor.

Inspectia judiciara a propus sanctionarea judecatoarei care a interzis practic obtinerea personalitatii juridice pentru a putea participa la alegeri in 2016. Judecatoarea Steliana Mihailescu mai fusese sanctionata de CSM. Nici de aceasta data judecatoare nu a primit vreo pedeapsa aspra, doar o penalizare pe trei luni la salariu. De cate erori judiciare e nevoie pentru a exclude din magistratura un judecator?

Aici aveti raportul integral al Inspectiei Judiciare