Noile partide se coalizează pentru alegerile parlamentare

Anii de frământări sociale, de lipsă de reprezentare politică, de sfidare permanentă a drepturilor cetățenilor ne-au maturizat suficient cât să spunem răspicat că ne-am săturat de traseiști, de politicieni “reciclați”, de partide care nu ne reprezintă interesele, de grupurile de interese ilegitime care au ajuns să controleze instituții si persoane. Multe grupuri civice au facut pasul spre organizare politica, unele au reusit chiar sa candideze in alegeri cu un promitator succes, altele au fost blocate prin tertipuri ale sistemului corupt. Iată că lucrurile încep să se miște și există pași pentru realizarea unei reale alternative politice. La Predeal zilele trecute a avut loc o întâlnire a reprezentanților noilor partide democratice și a candidaților independenți la alegerile locale din 5 iunie 2016. Tema întâlnirii a fost „După alegeri. Ce urmează?”. (http://initiativaromania.ro/noile-partide-democratice-au-decis-crearea-unei-platforme-politice-comune/.)

Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune ca parte a miscării de schimbare a clasei politice actuale, salută decizia participanților de a crea o platforma politică comună pentru alegerile parlamentare din 2016. Platforma care va fi creată se dorește a fi „deschisă tuturor românilor și grupurilor civice care cred în lege, integritate, competență, responsabilitate și transparență și doresc să se implice pentru schimbarea în bine a României.”

Noi, membrii A.C.A.S.A, credem că unificarea acestor partide noi și grupuri de inițiativă venite dinspre societatea civilă într-o formațiune politică puternică este un semnal necesar dat alegătorilor și vom susține prin experiența noastră orice alternativă care va dori schimbarea în bine a României. ACASA aduce experiența dezbaterilor de idei, a dialogului civilizat, o noua structură de organizare politică, total diferită de a vechilor partide, un program armonizat pentru eliminarea inechităților de tot felul, pentru a pune bazele societății de mâine, bazată pe libertate, respect, demnitate, solidaritate, justitie, transparență, acțiune pentru binele comun.

Acum implicarea tuturor este esenţială. Ştim că se poate, ştim ce trebuie făcut. Implicați-vă !