Apel pentru alegerile parlamentare

ROMÂNI !!! PENTRU ALEGERILE DIN TOAMNĂ VI SE PREGĂTEȘTE CEVA !!!

Eşti sătul de partidele clasice, de traseişti, de “foşti” reciclați? N-ai avut pe cine să votezi la tine în oraş? În toamnă vei avea! Da, vei avea oameni de-ai tăi, din oraşul şi judeţul tău, nu “paraşutaţi” de la centru de un partid care 25 de ani ţi-a zis să stai liniștit la locul tău pentru că se ocupă ei de tot. Un grup de formațiuni politice noi, asupra cărora dorim să planeze un mister până la 1 iulie au soluţia! Stai pe-aproape, stai A.C.A.S.A, dă share, fii vigilent!

Vom reveni pentru că ştim mai multe!

MOTIVELE SUNT CLARE!

Partidele politice clasice şi-au atins în anul 2016 nivelul maxim de incompetenţă şi de corupţie internă. Ele continuă să promoveze în parlamentul României şi în funcţii în administraţia locală persoane controversate, unele cercetate penal şi altele chiar cu condamnări definitive. Rezultatele alegerilor locale au arătat că, în acele regiuni unde a existat o alternativă credibilă, partidele noi sau regionale au reuşit să atragă interesul alegătorilor prin sinceritatea şi claritatea mesajului, prin promovarea unor oameni noi, capabili, curaţi, CREDIBILI!

Legislaţia pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2016 a fost iarăşi schimbată, în interesul partidelor “clasice”, votul uninominal fiind abandonat în favoarea celui pe liste de partid. Aceste alegeri pot fi însă abordate de partidele noi într-o formulă de fuziune într-un singur partid sau de alianţe de partide. Chiar dacă pragul electoral pentru un singur partid este mai mic, considerăm că varianta unei alianţe este de preferat deoarece va păstra identitatea partidelor locale, le va lăsa libertatea deplină pentru întocmirea listelor şi promovarea unor candidaţi care să nu fie controversaţi.

În opinia noastră, fuziunea într-un partid unic, controlat iarăşi de la un singur pupitru, va duce în final la apariția aceloraşi jocuri de culise, influenţe şi candidaţi impuşi discreţionar de la “centru”, aşa cum s-a întâmplat întotdeauna în partidele “clasice”. Totodată, înregimentarea sub un singur partid reprezentat cu precădere de un singur om este extrem de riscantă, putând duce la prăbuşirea rapidă a încrederii în partid în momentul în care principalul “purtător de drapel” este pe drept, sau nu, atacat şi compromis în mass-media.

Alianţa pe care o propunem are avantajul de a “colecta” la nivel naţional intenţiile de vot ale unui bazin foarte mare de nemulţumiţi de prestaţia partidelor clasice, mizând pe prestigiul unor oameni apreciaţi în comunităţile lor, lăsând partidelor locale atât răspunderea cât şi decizia în zonele în care sunt prezente. Rolul alianţei este a coagula forțele oneste, progresiste, necompromise, selectate prin adeziune la declaraţia politică şi valorile comune pe care le propunem, la care aderăm şi pe care ne angajăm să le respectăm.