La vot pe 5 iunie

Duminică 5 iunie sunt alegerile locale. Mulţi dintre voi nu vor vota fie pentru că nu sunt interesaţi de vot, fie pentru ca au ajuns la concluzia că nu au cu cine să voteze sau ca votul lor nu contează. Vă îndemnăm pe toţi sa folosiţi timpul rămas până duminică pentru a analiza oferta actuală şi să mergeţi să votaţi candidaţii care vă reprezintă cel mai bine. În acest scop vă recomandăm să folosiţi pentru Bucureşti site-ul votez.info, o excelentă platforma de informare prin care puteţi afla repede date despre candidaţi şi puteţi efectua comparaţii edificatoare.foto3

Nu uitaţi că în realitate nu există vot negativ, exprimarea împotriva unui candidat sau a unui partid înseamnă tot o alegere pentru că răul cel mai mic este binele cel mai probabil. Mai ales pentru tineri, în rândul cărora absenteismul la alegeri atinge cotele cele mai mari, vă invităm să mergeţi duminică la urne chiar şi numai pentru a lua primul contact cu acest fenomen care stă la baza organizării societaţii noastre. Pentru cei care vor să susţină participarea la vot vă recomandăm site-ul http://www.thunderclap.it/projects/40182 unde puteţi sprijini prin intermediul mai multor reţele sociale exprimarea electorală a tinerilor.

În fine, lucru deosebit de important acum, înainte de alegerea destinelor localităţilor noastre pentru următorii 4 ani, vă rugăm să petreceţi un timp meditând la situaţia grea în care ne găsim. Suntem copleşiţi de interese contrare binelui comun, interese traduse în lipsuri de tot felul, legi făcute cu dedicaţie, corupţie şi moarte, toate aceste rele fiind rezultatul acelor instituţii şi oameni pe care le numim generic „sistem”. Dragi prieteni, în cele mai multe circumscripţii simţiţi că nu aveţi pe cine alege şi că votul vostru nu contează. Aveţi dreptate, asa stau lucrurile însă situaţia nu se poate modifica de la sine asteptând un miracol: cum facem să le corectăm?

Vă cerem să vă implicaţi formând local grupuri de iniţiativă şi să participaţi efectiv la viaţa comunităţii fie prin împiedicarea abuzurilor proaspeţilor aleşi, fie prin susţinerea de proiecte utile. Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acţiune (ACASA) se constituie într-un instrument politic de auto-reprezentare, un proiect dedicat societăţfoto1ii civile active care se află în stare de razboi cu sistemul. Contactându-ne, vă putem pune în legătură cu alţi oameni care urmăresc aceleaşi scopuri şi, împreună, putem realiza schimbarea clasei politice, schimbare a cărei necesitate o resimţim atât de dureros acum în prag de alegeri în care, în cele mai multe cazuri, nu avem cu cine vota.

Organizarea prin statut a Alternativei Civice în doua mari părţi distincte, prima – o structură politică dedicată reconstrucției şi, a doua, o componentă civică având rolul de a o cenzura și modera pe cea anterioară, înlătură posibilitatea derapajelor şi a deturnării formaţiunii de la scopul stabilit, acela de a schimba prin mijloace democratice clasa politică actuală.

În lumina celor expuse revenind la votul de pe 5 iunie, constatăm cu bucurie că există localităţi în care din societatea civilă s-au ivit oameni de caracter, profesioniști care au curajul să candideze independent, în formaţiuni noi sau pe listele unor partide care se văd nevoite să accepte schimbarea de atitudine a comunităţii şi să permita accesul în funcţii a unor oameni care nu fac parte din sistem. Vă îndemnăm să îi votaţi duminică pentru primării sau consilii!